ÄNTLIGEN!

Äntligen är det dags för vårmötet i Jönköping igen!
Den 25 - 27 april 2013 smäller det! Senast det begav sig var 1988. Att det nu blir 25-års jubileum gör ju inte saken sämre, men att det tog hela 25 år innan Idrottsmedicin Högland (IMH) blev värdar för mötet igen känns ju lite väl länge.

När styrelsen i IMH 2009 beslutade att vi ville göra en satsning och arrangera vårmötet, så kände jag en stolthet och en glädje över att få möjlighet att åter få ta mötet till Jönköping. Att det nu snart faktiskt är dags för alla idrottsmedicinare i Sverige att äntligen få uppleva en fantastisk idrottsmedicinsk kongress i Jönköping igen känns spännande!

Jönköping är en fin idrottsstad med många framgångsrika idrottare och idrottsklubbar. Vi har i HV71 ett av Sveriges mest framgångsrika hockeylag de senaste 10 åren. Vi kan stoltsera med att ingen kommun i Sverige hade fler olympier i OS 2012 än Jönköping. Dessa fantastiska idrottare som deltog i OS var Sofia Paldanius (kanot), Martina Granström (simning), Alexandra Engen (mountainbike) och Anders Gustafsson (kanot). Även i andra delar av Idrottsmedicin Höglands upptagningsområde i Jönköpings län finns ett stort antal högklassiga idrottare och lag inom ett flertal idrotter, t.ex. orientering och motorcykelsport. Idrottare från flera av ovan nämnda idrotter är involverade under mötets olika symposier. Att därför ha temat ”Idrottaren i fokus” kändes väldigt naturligt.

Mest av allt är vi förstås glada över att kunna presentera många duktiga och erfarna föreläsare samt ett gediget vetenskapligt program med flera mycket intressanta symposier och föreläsningar som gör att du som deltagare på mötet inte kommer att bli besviken på innehållet.

Så än en gång, varmt välkomna till Jönköping och till ett härligt vårmöte!

/Organisationskommittén genom Andreas Frostemark